תחילה יש לבדוק את הקודים אשר גרמו לנורה להידלק. בהתאם לסוג הקוד יש לחפש את החיישן שעלול להיות קשור לבעיה זו.
סיבות אפשריות לתקלה זו הם:
-
חיישני חמצן
-
מערכת טיהור גזי פליטה
ישנם סיבות רבות שיכולות לגרום לנורת 'בדוק מנוע' להידלק. אם נמצא קוד תקלה הקשור לחיישן חמצן. חיישן החמצן הוא חיישן המפתח מכיוון שהוא חלק ממערכת הבקרה. מחשב המנוע מקבל אות מחיישן החמצן כדי לבקר על פעולת המערכת ולהחליט האם התערובת ענייה או עשירה. אם התערובת עשירה מדיי, המחשב מקצר את זמן האות למזרקים כדי להפחית את הדלק. אם התערובת ענייה, המחשב מאריך את זמן האות למזרקים כדי להגביר את כמות הדלק. בצורה זו המחשב מאזן את תערובת דלק/אוויר בצורה מרבית ליחס הנכון בתצרוכת הדלק, פליטות מזהמים, ביצועי המנוע וכו'. בדרך כלל כאשר חיישן החמצן לא שולח אות תקין למחשב, הדבר גורם לתערובת עשירה. כתוצאה מכך, מערכת האבחון המובנית מזהה את התקלה, מוציאה קוד תקלה ומדליקה את נורת 'בדוק מנוע'.
בעזרת סקנר ניתן לבדוק אם מתח היציאה של חיישן החמצן תקין והחיישן עובד בצורה תקינה. חיישן חמצן תקין אמור להוציא אות מתח של עד 0.2 וולט בתערובת ענייה ומתח של 0.8 וולט או יותר כאשר ישנה תערובת עשירה. מתח החיישן אמור לנוע בקביעות בתוך התחום התקין עפ"י התיקונים שהוא מקבל ממחשב בקרת מנוע. ברוב הסקנרים ישנה אפשרות של צפייה כאוסילוסקופ או סקופ כדי לראות את צורת הגל של המתח –דרך זו היא היעילה ביותר לקבלת ערך מדויק של אות החיישן, יתרה מכך ניתן לצפות בגלי החיישנים בשני ערוצים בו-זמנית וכך למעשה להשוות את תקינות בין חיישן צד שמאל וחיישן צד ימין. (במקרים רבים התקלה היא אינה בחיישן עצמו אלא בחיווט או במחבר שלו). ישנם מקרים בהם יהיה צורך לבדוק את התנגדות החיישן או מתח החיישן בעזרת רב מודד.
תקלה נוספת שעלולה להדליק את נורת 'בדוק מנוע' היא תקלה הקשורה בשסתום טיהור גזי פליטה. השסתום מבקר את הגזים אשר חוזרים למערכת, תקלה כזו לא חייבת להיות בהכרח תקלה בשסתום אלא פקק משוחרר או אטם יבש/שחוק. בדוק תחילה אם האטם לא משוחרר, בדוק קורוזיה בין הפקק וצינור המסנן. תקלה זו יכולה להתרחש שוב כאשר מערכת האבחון המובנית תבצע בדיקה ואחרי שהרכב עמד במשך הלילה ומיכל הדלק היה בין רבע ל- 3/4 מלא.
העיקרון החשוב ביותר הוא לא לקפוץ למסקנות! וודא כי התקלה מבודדת וזוהתה בוודאות לפני החלפת כל חלק שהוא.